• Genealogie
 • Lid worden
 • Nieuws & activiteiten
 • Onze collecties
 • Publicaties
 • Heemkunde
 • Contact
 • Links
 • Publicaties  Tijdschrift 'Vaertlinckcontact'

  In dit driemaandelijkse tijdschrift brengen de bestuursleden van Vaertlinck en gastauteurs van binnen en buiten Willebroek artikels over de lokale en soms ook bovenlokale geschiedenis, steeds rijk gestoffeerd met soms nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal uit de oude of minder oude doos.

  Prijs per jaargang (4 nummers): 20.00
  Prijs per nummer: 5.00
  Bestellen


  Speciale editie Vaertlinck Contact: Groote Oorlog

  Speciale editie naar aanleiding van 100 jaar Eerste Wereldoorlog 1914-2014

  Prijs: 7,5 euro
  Bestellen

  De grafmonumenten van beeldhouwer Herman De Cuyper

  Herman De Cuyper (Blaasveld, 22 november 1904 - 17 juni 1992) was een beeldend kunstenaar, geboren in een plattelandsgezin.
  De Cuyper kreeg een driejarige vorming tot schilder, beeldhouwer en meubelsculpteur aan de Mechelse academie (1920-1923). Vanaf 1930 opteerde hij voor een artistieke loopbaan als beeldhouwer en vestigde zich in 1939 op de huidige locatie aan de Mechelsesteenweg 249. In de loop van de jaren dertig van de 20e eeuw ontpopte hij zich vrij vlug tot een vertegenwoordiger van de zogenaamde animistisch-intimistische beweging in de Belgische kunst. Zijn evolutie van lyrisch impressionist tot animist verliep zeer vlug en mondde vanaf 1937 uit in een persoonlijke stijl, waarin de rechtstreeks gebeitelde sculpturen in steen en hout domineren. Deze tailles directes geven gestalte aan de grote levensmomenten van de mens: huwelijk, paring, zwangerschap, geboorte, de wereld van het kind, het vrouwelijk naakt en de thematiek van het moederschap en tot slot ook de dood. Deze nieuwe publicatie, in samenwerking met Chris De Cuyper, zoon van de kunstenaar en conservator van het Museum Herman De Cuyper, belicht de talrijke grafmonumenten van de hand van deze veelzijdige kunstenaar.

  Prijs: 7,5 euro
  Bestellen

  Speciaal nummer: 475 jaar Koninklijke Sint-Niklaasgilde van de Handboogschutters

  Onze kring heeft in samenwerking met de Koninklijke Sint-Niklaasgilde van de Handboogschutters te Willebroek een speciaal nummer uitgegeven naar aanleiding van het 475-jarig bestaan van de gilde. Dit uniek nummer is verschenen begin juni 2008

  Prijs: 7.50
  Bestellen